Alo! Facebook'tan Arıyorum...

Dünyada ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Rocco ve Turkcell, Facebook’ta cep telefonu üzerinden iletişimi başlattı. Rocco Sıkısakız için Turkcell altyapısı ile hazırlanan “Facebook’tan cep telefonu ile arama yapma servisi”ne sadece telefon numaranızı vererek dahil olabiliyorsunuz. Linke tıklayıp http://www.facebook.com/roccoloji kaydınızı tamamladıktan sonra uygulamaya kayıt olan herkesle Rocco’nun hediye ettiği 30 dakikayı kullanarak konuşabiliyorsunuz. Nasıl mı? İşte videosu...

Üyelerin telefon numaraları görünmediği için hem eğlenceli hem de çok güvenli olan Rocconnect Tıkla Konuş ile bedava konuşmak için Turkcell abonesi olmanız ve bir Facebook hesabınızın olması yeterli.


Bir bumads advertorial içeriğidir.

16.11.11

KİMBİLİR ?...

Memleketimin tarihsel ve doğa yönüyle,özellikle Akdeniz ülkeleri arasında en önde gelen yörelerdendir.Lakin Dünya kültür ve uygarlığın gelişmesinde çok büyük katkısı olan bu tarihi yerlerimizi,anıtlarımızı yeterince koruduğumuz söylenemez.


Çevre kalitesini olumsuz yönde etkileyen unsurların bir kısmının oluşumunda turizm haraketininde payı vardır.Çıkarcı yaklaşım çevrenin tahribatını daha fazla artırır.


Memleketimde;Turuva,Bergama,Efes,Perge,Side gibi tarihi kentlerimiz mevcut. Biz bu tarihi ve doğa harikası olan yerleri turizm yaparak tanıtıyoruz ve para kazanıyoruz. Peki ya kaoruyabiliyor muyuz? İlk soru bu olmalıdır.


Turizmin devamlılığını ve dövizin ülkeye girmesini iki sebep sağlar;
- Uygun fiyat
- Çevre Kalitesi (görülecek yer yoksa,görecek kimsede yok)


Çevre kalitesini olumsuz yönde etkileyen bazı faktörler vardır ki; turizmin demirbaşı dediğimiz oteller,bu otellerin yapılması için yakılan ormanlar,otel inşaatı sonrası yol kenarına bırakılan molozlar sadece birkaç örneği temsil eder.


Kapodokyayı kurtarma haraketi!!! Böyle bir haraket mevcut.Son yıllarda bu doğa harikası kent,Uluslararası platformlarda konuşulmaya başlandı. Kapadokyayı kurtarmak!!!


Turizmin kısmende olsa(!) çevre katili olmasına başka örneklerde verebiliriz tabi ki. ''Pamukkale'' son yıllarda giden varsa,artık o travertenlerin suyu çeşmeden akıtılıyor,bir vana yardımıyla.


Muğla yöresinde ki otellerin ve tesislerin elektirik ihtiyacını karşılamak için, ''Yatağan'' bölgesinde bulunan antik kent ''Stratanika'' artık yok. yerinde Termik Santraller esiyor.


İnsan tabi ki bunları engellemek istiyor.Kişisel çabayla çok çok çok zor. Bu çevre kirliliğini artıran faktörlerin karşısında bazı guruplar var tabi. ''Greenpeace'' en çok bildiğimiz.


3 yıl önceki gazete haberinde şöyle demek istiyordu eski milli futbolcu Hasan Şaş. Mersin kumsalında ki bu Kaplumbağlarda ne olaki,oraya otel dikilmeli. Kaç kişiye istihdam sağlanır, ülkeye döviz girer diyor ''deyyus''. İnsan zihniyetin parayla paralen aynı yöne haraketinden doğan sancıları çekiyor. İdrak edemiyor arkadaş neyin ne olduğunu. Görülecek yer yoksa,görecek kimsede yok.


Tamam turizmden anlamayan vatandaşlar olabilir,bazı turizm hocalarıda turizmden anlamayabilir. Lakin turizmden anlamayan turizm bakanımız olduğu sürece memleketimin deyyusları ne dese az. Efesi yıkıp otel yap.


Çevreyi korumak için çıkarılan kanunlar 1983'den beri var. titizlikle yazılmış,okunaklı hatta noktalama işaretlerinde tek bir yanlış bile yok.Lakin uygulamadan eser yok.


Sağ elinde kılıç,sol elinde adaletin sembolü teraziyi tutan bayan arkadaşa buradan seslenmek istiyorum. Belkide gözün kapalı diye binlerce kez tecavüze uradın. Kimbilir.?




                                                                                Murat Akpınar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder